10 d’abril del 2008

EL NOU TESTAMENT


Normalment, quan cito algún llibre, ja l’he acabat de llegir. El Nou Testament (que forma part de la Bíblia), no. És un conjunt de 27 llibres , dels quals, jo només he llegit els 4 evangelis, i no pas sencers. Anava amunt i avall. Però no m’esperaré a acabar-lo per fer aquest post, perquè llavors podria trigar mesos (potser anys).

La persona que m’ha ajudat amb la lectura del NT i aconsellat quan li he demanat (moltes gràcies !), em va dir una cosa que crec que és molt important: la interpretació del NT és lliure. Ningú t’ha de dir com l’has d’entendre. Si un dia dones per vàlida la d’un grup particular, t’hauràs inclòs en una doctrina religiosa determinada o en una secta. I, si tu personalment, un dia, dones per definitiva una interpretació en concret t’hauràs estancat. Perquè la interpretació que en facis evoluciona amb tu mateixa. L’aprenentatge, el descoboriment, mai acaba”.

També em va semblar molt important el consell d’en
Kamal: llegeix amb la teva intuició intacta i sense mirar endarrera” (gràcies també a tu!)

Per tant, tot i que a hores d’ara tinc les meves pròpies conclusions particulars (que, segurament, no són definitives i es basen en la meva pròpia intuició i interpretació personal), me les guardo per mi mateixa, perquè total, què més donen...

Disfruto, m’emociono, m’agrada, aprenc, penso, relfexiono, dubto (dubto encara més), sento confusió, m’il.lusiono... llegint el Nou Testament. I m’ha encantat i enriquit molt poder compartir opinions amb tots vosaltres (gràcies!).

A qui tingui un cert interès en conèixer filosofies espirituals, mestres espirituals, recomano com a imprescindible les ensenyances de Jesucrist. A mi m’ha arribat al fons de l’ànima amb molta força.

10 comentaris:

estrip ha dit...

avui precisament hi havia a Montserrat una congregació de liders espirituals. Però perquè no dir-ne persones que interpreten de diferent manera textos filosòfics sobre la vida i la condició humana. Potser és massa llarg, i queda millor això de líders espirituals.
I segons dius tu, si en faig la mateixa interpretació que algun d'ells formaré part d'una secta, no?

bona nit!

Anònim ha dit...

hola estrip. Caram, doncs devia ser molt interessant la trobada a Montserrat.

Està bé que diguis lo de la secta. No tenia gens clar posar-ho pq ja m'ha semblat que no ho sabria explicar prou bé.

Una cosa és opinar el mateix que una o més persones. Això ens passa a tots. I està bé compartir opinions i incloure'ns en grups amb qui tenim afinitat. I sempre coincidim amb més gent.

El que volia dir (i que de fet no ho he dit jo)és que no són els altres qui han d'opinar per nosaltres, fer-nos creure les seves interpretacins.

Ufff... ja m'estic liant.
Bé, millor ho deixo aquí i... que cada ú ho interpreti com vulgui! ;-))

Kamal ha dit...

Noia, has fet el millor que podies fer i es deixar la porta oberta, perquè qui vulgui entrar , entri i llegeixi el NT.
Les teves sensacions, com és lògic, son només teves. Poden importar, es clar que si, però a vegades cal estar sol amb tu mateix per a pair certes coses.
Tu recomanes Jesucrist. Jo afegiria en Buda, Krishna, etc...per a poder tenir una visió més ampla. De fet, cadascú pel seu camí arriba a postulats semblants. El seu destí és l'il·luminació, aquell estat de la consciencia que t'allibera de la visió terrenal, etc...
San Juan de La Cruz, Sta. Teresa, un Lama, un Iogui...no estan tan lluny l'un de l'altre com sembla a simple vista.
Com tu has fet, només cal obrir la porta i traspassar-la i aniran apareguen tots.

Petons il·luminats!

Anònim ha dit...

Sàbies paraules, les d'en Kamal, a fe meva! :) I les teues, bruixoleta. ;)

Ha estat un bon tema a tractar i encara s'hagués pogut allargar més, sobretot tocant el punt del que són sectes i de les que ho són i no se n'entenen com a tals.

Si ens fixem en la segona de les definicions que dóna el diccionari sobre la paraula sectari/sectària hi podriem encabir tanta quantitat de confessions, religions, entitats, persones, etc...!


Sectari:

2 m i f Sequaç intransigent, fanàtic, d'un partit, d'una opinió.


Llegit això, em puc considerar políticament sectària (jué! i no ho sabia!) XDDD

Bon cap de setmana a tothom!!! :D

labruixoleta ha dit...

hola kamal, tens tota la raó. De fet, ara ja m'estic llegint un llibre sobre el budisme. I pel que fa als ioguis, fa temps vaig comentar-ne dos: Sri Anandamay Ma i Sri Aurobindo, que em van agradar tant com Jesucrist. I en definitiva, sí que tots diuen el mateix. Això és el que m'agrada més.
Petons il.luminats!!!

labruixoleta ha dit...

hola Monalitza, sàbies paraules les teves tb! Realment és un tema molt interessant i se'n pot treure molt de suc.

Com tu dius, si ens hi fixem bé, segur que tots som sectaris en algun o altre aspecte.

Bon cap de setmana!!!
JO MARXO CAP A LA COSTA BRAVA!!!!!!!!!! fins diumenge!! :-))

iruna ha dit...

noia... que xalésseu!

Anònim ha dit...

Apaquí...!!! Això és vida...!!! Com diu la cosineta: -Que xalessiu molt i molt!!! :D

Kamal ha dit...

Cosineta.....?
A veure...que sou família alguns dels que correu per ací?
Perquè si es així...deu n'hi do quina família més collonuda.

Petons per tota la família!!!
;-)))

labruixoleta ha dit...

Hem anat a una boda, i clar... emocions, ulls plorosos, abraçades, mirades de complicitat, amor, somriures, amics, bon rotllo, més amor i xalar molt!!! I avui: solet, vent i un mar preciós per agafar forces i carregar les piles que es van esgotar durant la nit.

Kamal, la iruna és la meva cosineta. I algú que altre més de la família ronda per aquí :-)

PETONS A TOTHOM! :-)))