10 de gener del 2008

Tot


“La idea central que desenvolupará es la existencia de una Unidad trascendental subyacente a toda la variedad.” Pg.58-59

En un altre post, per entendre aquesta idea ja vaig utilitzar la següent comparació: el riu, el llac, el mar, el gel, una gota, la neu, etc., tot coses diferents, però en essència tot el mateix: aigua.
És cert el que diuen els grans pensadors, filòsofs i mestres espirituals? que TOT, en essència és el mateix? Però quina és aquesta essència que fa que tots siguem el mateix i per tant ens uneix?? I es pot conèixer, ser-ne conscient realment???

Sri Aurobindo (igual com els altres a qui he llegit) diu que sí, que pots ser conscient d’aquesta essència (els mestres espirituals n’hi diuen “ànima”) i per aconseguir-ho has d’anar més enllà de la consciència ego-centrada (l’egocentrisme et fa sentir diferent a tot plegat, i no pas igual a tot).

“la meditación ayuda a establecerse en el estado de paz i silencio desde el cual es posible observar los movimientos del ego y comenzar a superar la identificación con el mismo.” Pg.78

La visión teísta, personalista, monoteísta de Dios como Otro, como persona radicalmente distita del mundo y de los hombres no hace sino mostrar una insuficiente concepción o experiencia del Absoluto, permaneciendo en una idea de un falso Infinito, tan falso que deja fuera de sí todo lo finito”. Pg.23


"Las enseñanzas de Sri Aurobindo", Vicente Merlo (Ed.Kairós).



Sri Aurobindo (Índia, 1872-1950)

Ja fa temps que vaig pensant en la possibilitat d'aprendre a meditar. És una de les moltes coses que tinc a la "saleta d'espera de la meva vida". No hi ha pressa. Tot arribarà.
LaBruixoleta (nedant en mars de dubtes)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, bon dia.
Meditar no es complicat, però tampoc és fàcil. Cal fer-ho bastants cops per poder començar a notar els seus efectes. Jo n'estic aprenent. Sembla que de mica en mica vas aconseguint deixar la ment buida i, llavors, pots sentir l'essència i obtenir la vitalitat o energia suficient per trobar el teu esperit.

una abraçada

Anònim ha dit...

Hola Tarek, llavors sí que hi ha un esperit, una essència i la podem conèxier, trobar, mitjançant la meditació?.
És una sort haver-te trobat! sempre em va molt bé tot el que dius, tant quan vens fins aquí, com el que dius al teu blog.
Una abraçada agraida!!

Anònim ha dit...

Hola,
Mirava respostes i he vist això ...de la essència...La veritat es que no n'estic segur del que perceps , si és una essència o una consciencia col·lectiva o què, però, sí que si ho fas en grup, pots notar una sensació de unió o força col·lectiva que també he notat en fer Tai Txí en grup o fins i tot quant cantes mamtrams en grup, pots fins i tot arribar a sincronitzar les freqüències de veu i notes quelcom de diferent. Ara..si es l'essència o què, no ho sé.

una abraçada

Anònim ha dit...

Hola Tarek! suposo que com tu dius això que ens uneix es percep, ho vius, és una sensació. Jo intento entendre-ho racionalment i no deuen anar per aquí els tiros...
He de provar de fer meditació o tai-chi
Una abraçada!