He tornat a veure la pel.lícula "AYURVEDA , el arte de vivir", de Pan Nalin, i encara m'ha agradat més que el primer cop.
És un documental sobre la milenària medicina tradicional de l'Índia. Pèro és molt més que això, com diuen a la pel.lícula: "ayurveda és l'art de la curació, és l'art de viure i l'art de ser".
A mi m'agrada molt tot allò relacionat amb les medicines naturals, i ja sabeu que la Índia és com el meu "amor platònic", així que la barreja: perfecta. I tothom que ha vist la pel.lícula m'ha dit que li ha agradat molt. La recomano!
Algunes frases de la pel.li que em van agradar:
"Yo no curo enfermedades, curo personas"
"Hasta la diosa del aprendizaje tiene cosas que aprender. Debemos hacer una búsqueda sincera del conocimiento. La ciencia hay que aplicarla con compasión y humildad, sin avaricia ni pretensión"
"Lo que le falta a la sociedad moderna es estar en harmonía con los ritmos de la naturaleza"
"Para ayurveda lo que hay dentro y fuera de nosotros forman una misma cosa. El microcosmos y el macrocosmos forman parte de la unidad"
5 comentaris:
yo también he visto Ayurveda, pero hace tiempo y sí es de las películas que nos gustan a la gente interesada en estos temas de ¿las terapias naturales, temas espirituales, ciencias alternativas?,
cuando hablo contigo, siempre me surgen preguntas, ¿estos intereses van siempre unidos? ¿toda la gente de este mundo, cree en lo espiritual?
espero les teves respostes
anónima coneguda
más preguntas,
por qué estos temas que tú tratas, nos interesan sobre todo a las mujeres?
anónima coneguda
Hola anònima! teràpies naturals, temes espirituals, ciències alternatives, són tres temes que, en general, no tenen per què estar relacionats, així que hi pot haver gent interssada només en algun dels tres.
El que passa és que tots tres representen una opció diferent, una alternativa a allò que la societat estableix com més vàlid o "oficial". I per tant les persones que tenen més curiositat, que s'atreveixen a provar coses noves i diferents, poden sentir-se atretes per tots tres, pel que representen d'"alternatiu".
Per què les dones etem més interessades en aquests temes? potser pq som més curioses, més atrevides, i més obertes de ment?? :-))). No ho sé, la veritat.
També hi ha molts homes interessats.
Hola Labruixoleta, darrerament poses moltes coses que no conec però que em resulten interessants, com això de'n Ayurveda.
"...l'art de viure, l'art de ser"
deu n'hi dò la frase!
Respecte al que diu "Anònima" sembla que hi ha més dones, però homes també. A mi em sembla que les dones teniu més sensibilitat, que molts cops copseu la realitat més fàcilment que els homes. Serà alguna cosa cultural o biològica?
una forta abraçada
Hola Tarek!: l'ayurveda és le medicina tradicional índia, allí de fet, és medicina oficial. És com l'acupuntura a la Xina. La pel.li és molt maca, segur que t'agradaria.
Durant molts segles, els homes han estat els que "sortien a treballar i portar el menjar a taula", i les dones hem fet de "cuidadores de la família", per això deu ser que tenim una tendència natural-cultural cap als temes que impliquen emocions, sentiments i cura dels altres. Possiblement les diferències biològiques han portat a aquests rols.
Jo crec que hi ha una mica de cultura una mica de biologia, però tot plegat va canviant.
Uffff!!! com m'enrotllo!!! :-SS
Publica un comentari a l'entrada