13 de gener del 2008

SRI AUROBINDO


El valor de un hombre no depende de lo que aprende, de su posición, de su fama, ni siquiera de lo que hace, sino de lo que es y de aquello que llega a ser interiormente”, Sri Aurobindo. (Pg. 37)


Sri Aurobindo (Índia, 1872-1950) fou un filòsof, poeta, polític, iogui i mestre espiritual. Tot i haver rebut una formació occidental, s'emmarca dins la tradició hindú.


El llibre "Las enseñanzas de Sri Aurobindo", escrit per Vicente Merlo, (ed. Kairós), m'ha agradat molt i m'ha servit per conèixer aquest gran mestre indi, i admirar el seu esperit crític però tolerant i respectuós a la vegada. La seva força creativa, innovadora. I sobretot els seus profunds ensenyaments pel que fa al creixement espiritual. (els anteriors 4 posts del blog, fan referència a aquesta obra)


El despliegue de la Verdad puede ser un proceso infinito o al menos con algún espacio para nuevos descubrimientos y nuevas afirmaciones, incluso quizá nuevos logros, y no una nuez partida y con sus contenidos agotados de una vez para siempre por el primer vidente o sabio, mientras los otros deben romper religiosamente la misma nuez una y otra vez, tamblando en cada ocasión para no desmentir a los videntes y sabios del pasado”, Sri Aurobindo. (Pg.62)


Qui em va recomanar el llibre em va advertir que és complexe i costa d'entendre, i realment, tot i llegir-lo en moments de silenci i tranquil.litat, confesso que m'he posat taps a les orelles per poder-me concentrar millor... però l'esforç ha valgut la pena, ja que com més llegia, més m'entussiasmava!! Serà qüestió de llegir alguns dels llibres del propi Sri Aurbindo.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

hola bruixoleta,
a mí m'interessa molt "la veritat"

tu dius,
Aurobindo parla de la veritat i de la por a desmentir als sabis i diu, "cada individu no existeix com un atom aillat, sino en interdependencia i solidaritat amb tot"

i jo em pregunto,

perqué un sabis tenen por de desmentir a uns altres sabis?,... es que la veritat és variable? ... es que l'home no pot saber?

si no soc un individu aïllat, perque em sento tan jo?, .... sí que hi ha moments en que em sento compartint els sentiments amb els altres, pero ocasionalment, despres no em sento formant part del tot, sino sola, intentant relacionar-me amb el tot

tu creus que els essers més il.luminats son diferents?
anónima coneguda

Anònim ha dit...

Hola anònima! jo crec que la veritat és un concepte que utiltzem les persones per referir-nos a com són les coses. I per tant és relativa al punt de vista de cada individu o grup de persones. Tenint en compte que evolucionem i canviem continuament, sí, la veritat és variable, és relativa.
Per això és important qüestionar-se les coses, i estar disposat a canviar i evolucionar.

Un dia va ser veritat que la terra era plana, un dia va ser veritat que el sol girava al voltant de la terra.
Quina de les nostres veritats canviarà algun dia? Depen de la nostra capacitat per conèixer.

Pel que llegeixo, sembla que els il.luminats són aquells que arriben a conèixer, a tenir conciència, a experimentar l'infinit, l'eternitat, la unitat de tot. I arriben a una veritat que els sembla més certa que la que tenien abans d'arribar a la il.luminació.

Jo crec que els il.luminats són iguals que tothom, però tenen un nivell de conciència de la realitat diferent.

Em fas preguntes molt difícils!! Però m'encanta el teu interes!!
bessitos :-))))))))

Anònim ha dit...

Està bé aixó d'estar disposats a canviar i evolucionar. em fas pensar que jo crec que sí evoluciono, peró els canvis son petits, tinc uns defectes que sempre tornen a sortir, encara que jo creia que havien desaparegut
Qué dificil és canviar!

dius, " l'il.luminat arriba a una veritat que li sembla més certa que abans d'il.luminar-se......jo et pregunto, no creus que deu arribar a la VERITAT ?

anónima coneguda

Anònim ha dit...

Hola anònima! canviar és inevitable, tots ho fem. Canviar en una direcció determinada és difícil, però no impossible! Sempre et pot ajudar algú.

El concepte de veritat jo el considreo com això: una idea teòrica, inventada per les persones, relativa a cada ú. Si existeix una veritat absoulta no ho sé, possíblement els il.luminats la coneixen, no ho sé. És algo que dubtaré sempre a no ser que algun dia m'il.lumini llavors ja t'ho diré... o millor...ja ho notaràs tu! jeje ;-)