8 de setembre del 2007

Guanyar-se la vida

"- Una frase perversa: Hem de guanyar-nos la vida (...) DIR QUE ENS HEM DE GUANYAR LA VIDA IMPLICA PARTIR DE LA PREMISA QUE LA VIDA ESTÀ PERDUDA (...) i si assumim la perversió d'aquesta frase tan socialment acceptada i molt escassament pensada, el millor que podem esperar de la nostra existència, el millor dels futurs imaginables, és recuperar quelcom que, en realitat, ens és consubstancial. (...) La meva proposta és que obrim els ulls i ens oblidem d'aquesta frase, ja que ... LA VIDA NO HA DE SER GUANYADA PERQUÈ ESTÀ GUANYADA DES DE QUE NAIXEM.

- Hi ha molts excel.lents professionals que...

...paguen...

...un preu excessívament alt...

...pel seu salari.

Quina paradoxa! "

- La vida no viscuda és una malaltia per la qual es pot morir ( Carl Gustav Jung)

- Hem guanyava la vida... però no la vivia". Una de les frases més freqüentment citades per malalts terminals, segons Elisabeth Kübler-Ross, la principal autoritat mundial sobre l'acompanyament a malalts terminals"


"La Brújula interior". Álex Rovira. Ed. Empresa Activa.

Estar al costat d'una persona al final de la seva vida i escoltar sovint que treballar "massa" no val la pena, és una experiència que he viscut personalment i que tinc molt present.

Potser perquè no era un consell, potser perquè no m'ho deien a mi, potser perquè eren laments que no tenien solució, potser perquè eren conlcusions finals, per primera vegada ho vaig processar seriosament. I ho tinc molt present.


És criteri de cada u decidir què vol dir treballar "massa", però sembla ser que al FINAL, no compensa.




1 comentari:

Safaris Urbans ha dit...

Felicitats per el blog, especialment m'agradat molt l'ultim post.
Espero que aquest blog ens fagi reflexionar i creixer amb tu.
Ben vinguda!