7 de febrer del 2008

pensament crític


Avui en dia li donem tanta importància al món extern i material que sovint oblidem el nostre interior...

Hem DECIDIT que tenim certs drets, com per exemple: “la propietat privada”. Vigilem atentament que ningú ens prengui les “nostres” COSES, que ningú entri a la “nostra” CASA, tampoc volem que vingui massa gent al “nostre” TERRITORI... D’acord, som ANIMALS, i per això tenim un fort INSTINT territorial i protegim el que CREIEM que és nostre.

Però llegint “El alma está en el cerebro” d’Eduard Punset (Ed.Aguilar), he trobat una frase que m’ha fet pensar:

El lavado de cerebro es la máxima invasión de la privacidad.” Pg.111

...Estem prou ATENTS al respecte?




**************************************************

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que t'hauries de dedicar a la "critica de llibres". Trobes el punt exacte on hi ha alguna cosa important, aquella frase que et fa pensar.
El Viatge a Orient (H.H.) m'ha encantat i, a més, crec que les teves notes son molt adients. De tota manera, l'he de tornar a llegir, se m'han escapat forces coses i les vull mastegar a poc a poc ..totes!

I si, la ment és el darrer reducte que tenim on som tal com som. No hem de deixar que hi aboquin deixalles ni que ens la regirin.

una abraçada

Anònim ha dit...

Hola Kamal! ostres, deu ser molt xulo dedicar-se a llegir llibres, fer-ne comentaris i que a més et paguin!! Moltes gràcies per tot el que dius, però ejem... no crec pas que estes a l'altura!!

Què bé que t'hagi agradat el llibre, diu realment coses molt importants, però estan mig camuflades i com tu bé dius val la pena anar-les mastegant a poc a poc.

Sí que és important plantejar-se i reflexionar sobre l'enorme quantitat d'informació que anem rebent o la que ja ens han inculcat. És només qüestió de ser una mica crítics, com aconsellen al llibre.

Una abraçada!

Anònim ha dit...

bruixoleta,
jo crec que en més o menys intensitat, TOT és un rentat de cervell, el que ens envolta, l'educació, la informació etz
El que rebutjo perque no m'agrada,és influit pel que si m'agrada. M'ensenyen el que està bé i mal I es mentida si crec que algo no m'influeix.

està bé això de que llegeixis tant i ens facis resums, que ens ajuden a pensar i a intentar entendre.

un petó
anonima coneguda

Anònim ha dit...

Hola anònima! jo potser diria que tota la informació que rebem, tant la que ens agrada com la que no, ens influeix i en certa manera ens pot "rentar el cervell" a no ser que OBRIM ELS ULLS, estem atents, relfexionem sobre el que creiem i el que no, inclús el que considerem com veritats absolutes i encertades, dubtem, i analitzem la informació.

No podem estar alerta al 100% de tot el que ens arriba (o acabariem esgotats mentalment), però vaja, com diu el títol, una mica de pensament crític mai fa mal a ningú (al contrari)

UN PETO!